При помірному вживанні шашлику організм отримує додаткову користь натуральних антиоксидантів. До такого висновку прийшли вчені з університету Західного Онтаріо (Канада), пише Медикфорум.
Згідно з їх дослідженням, під час маринування в м’ясі підвищується рівень вмісту антиоксидантних речовин, які можуть захистити організм від розвитку запалень і навіть раку.
Про це свідчить молекулярний аналіз маринадів, проведений фахівцями.
З’ясувалося, що маринади, містять спеції, трави, часник, мед, червоний перець, лимонний сік і рослинні олії, збагачують м’ясо сполуками, здатними боротися з розвитком клітинних мутацій і покращувати стан серцево-судинної системи.
При цьому навіть обсмажування на грилі не здатна повністю знищити ці корисні антиоксидантні компоненти.
«В процесі приготування шашлику антиоксидантні властивості маринадів скорочуються в середньому в два рази. Тим не менше, виявилося, що замариноване м’ясо, приготоване на грилі, все ще містить в собі велику кількість цінних сполук», — зазначили автори дослідження.
Вчені додали, що маринад не зробить описаного впливу, якщо м’ясо спочатку було поганої якості.
e-news.com.ua