Вчені розповіли про користь шашлику для здоров’я

03 сен, 20:28

При помірному вживанні шашлику організм отримує додаткову користь натуральних антиоксидантів. До такого висновку прийшли вчені з університету Західного Онтаріо (Канада), пише Медикфорум.

Згідно з їх дослідженням, під час маринування в м’ясі підвищується рівень вмісту антиоксидантних речовин, які можуть захистити організм від розвитку запалень і навіть раку.

Про це свідчить молекулярний аналіз маринадів, проведений фахівцями.

З’ясувалося, що маринади, містять спеції, трави, часник, мед, червоний перець, лимонний сік і рослинні олії, збагачують м’ясо сполуками, здатними боротися з розвитком клітинних мутацій і покращувати стан серцево-судинної системи.

При цьому навіть обсмажування на грилі не здатна повністю знищити ці корисні антиоксидантні компоненти.

«В процесі приготування шашлику антиоксидантні властивості маринадів скорочуються в середньому в два рази. Тим не менше, виявилося, що замариноване м’ясо, приготоване на грилі, все ще містить в собі велику кількість цінних сполук», — зазначили автори дослідження.

Вчені додали, що маринад не зробить описаного впливу, якщо м’ясо спочатку було поганої якості.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/532729.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua