Ендокринологи розповіли, з чим пов’язана сонливість після вживання їжі і як цього уникнути, інформує Ukr.Media.
Лікарі пояснили, що це явище пов’язане з виробленням у мозку речовини під назвою орексин. Саме вона відповідає за відчуття збудження, апетит і неспання. Вживання їжі, яка багата на вуглеводи, призводить до того, що її активність пригнічується, а це й провокує сонливість.
«У нашому мозку є відділ, який називається гіпоталамус. У ньому, крім усього іншого, виробляється речовина під назвою орексин. Вона впливає на збудження, неспання і апетит», — пояснили вони.
Для того, щоб після їжі не хилило у сон, фахівці рекомендують відмовитися від надмірного вживання вуглеводних продуктів за одне приймання їжі і контролювати рівень цукру у крові.
e-news.com.ua