Для дітей краще вибрати не занадто велику, тобто молоду рибу.
Вона екологічно чистіше, так як ще не встигла «нахапатися» шкідливих речовин з водойм.
У чому користь
Для здоров’я і повноцінного розвитку дуже важливо їсти рибу. Білок риби легко засвоюється, і при потребі організм швидко пустить його «в роботу». Багато в рибі фосфору, а в деяких сортах (нототенія, лящ, сардини) є і кальцій. У жирі риб міститься вітамін D, який разом з кальцієм і фосфором складає тріо, що забезпечує міцність кісткової тканини і зубів.
Ясно, що цього вітаміну більше в жирних сортах риби. Багатшою вона і цінними комплексами омега-3 і омега-6. За це ми особливо цінуємо тунця, лососевих (найбільше — сьомгу), сардин, оселедець …
Діти, в харчуванні яких риба, багата на вітамін D і жирними кислотами, займає гідне місце, рідше застуджуються. І ось чому. Кальциферол (вітамін D) сприяє засвоєнню ще і вітаміну А (ретинолу), який називають також вітаміном імунітету.