У людей, які п’ють каву, нижчий ризик розвитку найпоширенішого типу раку печінки — гепатоцелюлярної карциноми.
Кава вдвічі знижує ризик розвитку раку печінки. До такого висновку прийшли вчені з університету Квінс у Белфасті.
Дослідження про вплив кави на розвиток онкологічного захворювання велося протягом семи років. Фахівці вивчали майже 472 тисячі чоловік, з яких 75% регулярно пили каву.
В результаті виявилося, що у любителів кави ризик розвитку гепатоцелюлярної карциноми (первинного раку печінки — ред.) на 50% нижче ніж у тих, хто не вживає напій.
Серед тих, хто регулярно п’є каву й особи, які частіше за інших курили і вживали алкоголь, проте це не збільшило їхніх шансів захворіти на рак.
За словами дослідників, кава захищає печінку завдяки вмісту антиоксидантів і кофеїну.
e-news.com.ua