• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: кава може захистити від раку печінки

    Опубликовано: 2022-07-13 13:28:08

    У людей, які п’ють каву, нижчий ризик розвитку найпоширенішого типу раку печінки — гепатоцелюлярної карциноми.

    Кава вдвічі знижує ризик розвитку раку печінки. До такого висновку прийшли вчені з університету Квінс у Белфасті.

    Дослідження про вплив кави на розвиток онкологічного захворювання велося протягом семи років. Фахівці вивчали майже 472 тисячі чоловік, з яких 75% регулярно пили каву.

    В результаті виявилося, що у любителів кави ризик розвитку гепатоцелюлярної карциноми (первинного раку печінки — ред.) на 50% нижче ніж у тих, хто не вживає напій.

    Серед тих, хто регулярно п’є каву й особи, які частіше за інших курили і вживали алкоголь, проте це не збільшило їхніх шансів захворіти на рак.

    За словами дослідників, кава захищає печінку завдяки вмісту антиоксидантів і кофеїну.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.