• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці розповіли, в якому випадку варений рис може бути небезпечний для здоров’я

    Опубликовано: 2022-05-24 20:28:17

    Іспанські медики попередили про небезпеку звареного рису.

    Зварений рис може стати джерелом токсичних речовин, якщо після приготування не відправити швидко в холодильник, — про це попередили медики з Іспанії, інформує Ukr.Media.

    Зварений рис, що зберігався в умовах кімнатної температури навіть нетривалий час, може таїти небезпеку для організму, стверджують іспанські медики. За їхніми словами, його зерна містять спори бактерії Bacilius cereus, які перебувають у сплячому стані і пробуджуються від контакту з водою.

    Процес готування не знищує їх повністю, тому у звареному рисі ці мікроорганізми продовжують залишатися активними і виділяти токсичні речовини. Вживання такого рису може стати причиною отруєння, супроводжуваного характерними ознаками — нудотою, порушенням стільця.

    «Ніхто не прибирає приготований рис відразу в холодильник, і поки він остигає при кімнатній температурі, бактерії продовжують розмножуватися», — попередили іспанські фахівці.

    Експерти констатують, що небезпечні мікроби бояться холоду, тому зварений рис необхідно якомога швидше прибирати в холодильник. Але і там продукт не повинен зберігатися більше одного-двох днів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.