Для зміцнення імунітету найбільш ефективними є вітаміни С і D, а також цинк. Про це розповіла доцент кафедри Дієтології і харчування Університету Флориди Христина Паласіос.
Так, вітамін С життєво важливий для лейкоцитів, які допомагають боротися з інфекціями. У зимовий період, коли особливо гостро стоїть питання захисту організму від вірусів, Паласіос рекомендувала вживати апельсини, грейпфрути, полуницю, помідори і журавлину, багаті вітаміном С.
Низький рівень вітаміну D пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку респіраторних захворювань у дорослих і дітей, тому фахівець порадила приймати відповідну добавку, уточнивши дозування у лікаря.
Вирішальне значення для нормального розвитку і функціонування клітин, що впливають на функціонування імунної системи, має цинк. Паласіос підкреслила, що підвищена концентрація цинку в організмі може пригнічувати реплікацію вірусів.
Раніше повідомлялося, що нестача вітаміну D викликає тупий ниючий біль у кістках, що здатний посилюватися ночами.
e-news.com.ua