Дослідники з Альбертського університету (Канада) дійшли висновку, що сир може підтримувати нормальний рівень цукру в крові, так як молочний продукт знижує резистентність до інсуліну. Таким чином вживання даного продукту є профілактикою виникнення діабету другого типу, повідомляє MedicalXpress.
Фахівці проводили експерименти на мишах, яких розділили на три групи, кожну з яких годували салом. При цьому гризунам з двох груп також давали сир різної жирності. В результаті миші, що вживали даний продукт будь-якого виду, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну.
«Це говорить про те, що корисний ефект сиру, швидше за все, пов’язаний не з кількістю жиру, а з якимось іншим важливим компонентом — білком або кальцієм», — зазначили вчені.
Також в рамках дослідження фахівці виявили у гризунів зміни, пов’язані з фосфоліпідами. Ці речовини важливі для нормальної роботи організму.