• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені назвали продукт, який допомагає запобігти виникненню діабету

    Опубликовано: 2022-09-02 06:34:32

    Дослідники з Альбертського університету (Канада) дійшли висновку, що сир може підтримувати нормальний рівень цукру в крові, так як молочний продукт знижує резистентність до інсуліну. Таким чином вживання даного продукту є профілактикою виникнення діабету другого типу, повідомляє MedicalXpress.

    Фахівці проводили експерименти на мишах, яких розділили на три групи, кожну з яких годували салом. При цьому гризунам з двох груп також давали сир різної жирності. В результаті миші, що вживали даний продукт будь-якого виду, продемонстрували зниження резистентності до інсуліну.

    «Це говорить про те, що корисний ефект сиру, швидше за все, пов’язаний не з кількістю жиру, а з якимось іншим важливим компонентом — білком або кальцієм», — зазначили вчені.

    Також в рамках дослідження фахівці виявили у гризунів зміни, пов’язані з фосфоліпідами. Ці речовини важливі для нормальної роботи організму.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.