Щоденне вживання всього 150 г чорниці знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 15%. До такого висновку прийшли вчені з Університету Східної Англії і Гарвардського університету.
Фахівці провели дослідження за участю 138 осіб у віці від 50 до 75 років, що мали зайву вагу і проблеми з системою метаболізму, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Випробовуваних розділили на три групи: першим належало з’їдати по 150 г чорниці в день, другим — половину цієї порції, треті не вживали ці ягоди зовсім.
Експеримент тривав півроку. В результаті з’ясувалося, що за цей час в першій групі у добровольців покращився кровообіг, стан серця і міцність судин.
Ризик розвитку захворювань знизився на 12-15%, пише «Медікфорум» з посиланням на American Journal of Clinical Nutrition.
Крім того, вживання чорниці позитивно позначилося на тих, у кого були метаболічні порушення, високий артеріальний тиск, підвищений цукор в крові, а також зайві жирові відкладення на животі і талії.
e-news.com.ua