• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені пропонують почати збагачувати борошно вітаміном D

    Опубликовано: 2022-08-07 08:48:54

    Фахівці з Університету Бірмінгема пропонують збагачувати вітаміном D деякі продукти харчування, зокрема, пшеничне борошно. Вони впевнені, що якщо люди будуть отримувати більше цього вітаміну з борошном, це дозволить поліпшити їх стан здоров’я, зменшуючи втому, м’язові болі і ризик розвитку серцевої недостатності, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Вітамін D, як відомо, виробляється під шкірою під впливом ультрафіолетових променів. Цей вітамін необхідний для засвоєння фосфору, кальцію і для здорового обміну речовин. Брак цього вітаміну призводить до розвитку дегенеративних процесів в кістковій тканині, до рахіту, а також до запальних процесів в організмі і навіть підвищує ризик розвитку діабету. Його брак також пов’язують з депресивним станом і постійною слабкість.

    Проблема в тому, що у багатьох людей сьогодні спостерігається дефіцит вітаміну D: люди мало часу проводять на відкритому повітрі, крім того, забрудненість повітря також заважає процесу вироблення цього вітаміну.

    І оскільки дефіцит вітаміну D так поширений, фахівці вважають, що його необхідно заповнювати через збагачені продукти, які часто використовуються в повсякденному житті. Такий спосіб отримання цього вітаміну багато хто вважає більш безпечним, ніж тривале перебування на сонці, адже засмага пов’язана з підвищеним ризиком розвитку раку шкіри.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.