Канадські вчені виступили з гучним спростуванням з приводу шкоди солі, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Фахівці провели дослідження і довели, що сіль не так вже шкідлива для організму людини, як вважалося раніше, інформує Ukr.Media.
Так, довгий час вважалося, що часте вживання солі може серйозно нашкодити організму. Нібито сіль стає причиною підвищення тиску і збільшення ризику серцево-судинних захворювань. У зв’язку з цим, у ВООЗ рекомендували обмежити вживання солі до 5 грамів на добу. Але канадські вчені провели власний експеримент і довели перебільшення небезпеки солі.
За даними канадців, сильно обмежувати вживання солі не можна. Вони провели аналіз даних 90 тисяч осіб з різних країн світу. У першу чергу досліджувалися показники їх здоров’я і раціон, включаючи кількість вживаної ними солі. В результаті експерименту було встановлено, що високий рівень споживання солі впливає на хвороби серцево-судинної системи лише в азіатських країнах. Вчені пов’язали це з тим, що в країнах Азії особливо люблять вживати страви з соєвим соусом. Доведено, що в середньому китайці вживають понад 12 грамів солі на добу, що дійсно є дуже великою дозою. Однак в інших країнах такого зв’язку встановлено не було.
Водночас, канадські дослідники з’ясували, що нестача солі в організмі може стати причиною високого ризику інфарктів і в цілому негативно позначається на здоров’ї людини. Зараз у ВООЗ зазначено, що сіль і цукор є шкідливими речовинами для здоров’я людини. Однак у зв’язку з останніми дослідженнями, там визнають не зовсім правильне формулювання.
Минулого року своє дослідження проводили фахівці з США, Німеччини та Бельгії. Вони довели небезпеку вживання кухонної солі. Виявляється, вона може збільшити ризик захворювання на гіпертензію, завдати серйозної шкоди кишківнику і призвести до виникнення важких недуг. Все це вчені довели на дослідах над мишами. У зв’язку з цим, у ВООЗ поки не збираються міняти свої рекомендації з приводу добової норми солі для людини.
e-news.com.ua