• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі розповіли, скільки і кому можна вживати сіль

    Опубликовано: 2022-05-24 20:48:17

    Надмірне споживання солі, як і недолік, можуть негативно позначитися на здоров’ї.

    Сіль є важливою поживною речовиною, необхідною організму для правильного функціонування. Однак її надмірне споживання може привести до ряду проблем зі здоров’ям. Експерти розповіли, скільки і кому можна вживати сіль, не завдаючи шкоди організму, інформує Ukr.Media.

    Сіль містить важливі мінерали, які відіграють роль електролітів в організмі. Вони важливі для передачі імпульсів по нерву, балансу рідини і функціонування м’язів. Але сіль в надлишку може спровокувати кілька серйозних порушень, включаючи високий кров’яний тиск і серцеві захворювання. Саме з цієї причини необхідно бути обережними у використанні спеції під час готування і знати, як і скільки потрібно додавати солі у свої страви.

    Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує дорослій людині щодня вживати 5 г або 1 ч. л. солі. До тих пір, поки ваш лікуючий лікар не попросить вас знизити споживання цієї спеції, скорочувати її споживання або зовсім виключати з раціону не потрібно. Річ у тім, що не лише зловживання сіллю може нашкодити здоров’ю. Низьке споживання натрію не менш небезпечне для організму. Воно може привести до затримки рідини в організмі, спровокувати закупорку тонкого кишечника, м’язові спазми, діарею, блювоту і серцеву недостатність. Крім того, нестача солі впливає на активність головного мозку.

    Люди, які додають надмірну кількість натрію в їжу, ризикують зіткнутися з остеопорозом, захворюваннями нирок і гіпертонією. Високий кров’яний тиск призводить до накопичення бляшок в артеріях, що стає причиною розвитку серцево-судинних захворювань. У цьому разі лікарі рекомендуватимуть скоротити споживання солі і збільшити присутність в раціоні калію, оскільки він знижує негативний вплив натрію на організм. При цьому не важливо, який вид солі ви використовуєте в приготуванні. Потрібно чітко стежити за тим, скільки ви додаєте її в страви, і намагатися не посипати нею вже готову їжу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.