Чай використовувався в медицині протягом століть. Сучасні дослідження підтверджують те, що Китай давно знає: чай здоровий. Багато що відомо про користь зеленого і чорного чаю, але білий чай залишається відносно невідомим. Тим часом цей чай є найменш обробленим і містить найбільше антиоксидантів.
Антиоксиданти в білому чаї
Антиоксиданти - корисні речовини, що захищають організм від руйнівного впливу вільних радикалів. Вільні радикали можуть завдати значної шкоди, включаючи пошкодження ДНК і прискорене старіння. Антиоксиданти нейтралізують активність вільних радикалів, роблячи білий чай особливо здоровим.
Профілактика раку
Білий чай може допомогти запобігти деякі види раку, такі як товстої кишки, простати і раку шлунка. Флавоноїди, різноманітні антиоксиданти, мають здатність стримувати ріст ракових клітин і запобігати розвитку нових.
Зниження артеріального тиску
Дослідження показали, що білий чай сприяє розрідженню крові і покращує роботу артерій. Це допомагає нормалізувати артеріальний тиск і підтримувати його на нормальному рівні, що знижує ризик інсультів і інфарктів.
Зниження холестерину
Катехіни, інший тип антиоксиданту, присутні в білому чаї у великій кількості і здатні знизити рівень холестерину. Вони знижують рівень поганого холестерину (ЛПНЩ), не впливаючи на рівень корисного холестерину (ЛПВЩ). Це допомагає запобігти утворенню холестеринового нальоту і супутніх захворювань.
Захист серця
Білий чай розріджує кров, знижує артеріальний тиск і нормалізує рівень холестерину, захищає серце і кровообіг. У людей, які п'ють дві і більше чашок білого чаю в день, ризик смерті від серцевого нападу знижується майже на 50%.
e-news.com.ua